Lovgrundlag

Nedenfor følger en kort gennemgang af lovgrundlaget for de enkelte sociale ydelser, der er behandlet i denne publikation. For yderligere oplysninger henvises der til Departementet for Sociale Anliggender og Arbejdsmarkedet sider på selvstyrets hjemmeside, www.naalakkersuisut.gl, hvor der findes en liste over gældende lovgivning på det sociale område og hvor der er mulighed for at se og downloade forordninger, bekendtgørelser m.v.

 

Offentlig hjælp

Retten til at modtage offentlig hjælp til forsørgelse, hjælp til faste udgifter og hjælp i særlige tilfælde er betinget af, at ansøgeren har fast bopæl og er tilmeldt folkeregisteret i Grønland . Offentlig hjælp ydes kun, hvis behovet ikke dækkes af andre ydelser. Offentlig hjælp ydes efter bestemmelserne i Landstingsforordning nr. 15 af 20.november 2006 om offentlig hjælp med senere ændringer.

 

Der betales ikke skat af offentlig hjælp. Når ydelsen alligevel betegnes som skattepligtig betyder det, at kommunerne skal indberette indtægten fra offentlig hjælp til Skattestyrelsen og at indtægten medgår i de indtægtsopgørelser der afgør om en husstand kan modtage eksempelvis børnetilskud eller boligsikring.

 

Arbejdsmarkedsydelse

Arbejdsmarkedsydelse ydes som erstatning for tab af arbejdsindtægt forårsaget af arbejdsløshed, sygdom eller ulykke.

 

Formålet med arbejdsmarkedsydelsen er at sikre registrerede hjemsendte og ledige, som har tilknytning til arbejdsmarkedet, samt syge en økonomisk kompensation for tabt arbejdsfortjeneste i forbindelse med uforskyldte ledigheds-, hjemsendelses- og sygdomsperioder.

 

Ved tildeling af ydelsen skal personen opfylde følgende betingelser:

·         være fyldt 18 år eller være forsørger

·         være tilmeldt folkeregistret i Grønland, og

·         de seneste 13 uger have haft beskæftigelse som lønmodtager og i denne periode have haft mindst 182 timers beskæftigelse. Perioder med arbejdsmarkedsydelse tæller ikke som optjent beskæftigelse.

 

Arbejdsmarkedsydelsens størrelse beregnes på grundlag af det gennemsnitlige antal timer, som lønmodtageren har været beskæftiget inden for de seneste 13 uger. Ydelsen kan maksimalt udbetales i 13 uger.

 

Arbejdsmarkedsydelsen er skattepligtig og udgør 90 pct. af mindstelønnen for en ikke-faglært arbejder efter overenskomsten mellem SIK og Landsstyret.

Arbejdsmarkedsydelse ydes efter bestemmelserne i Inatsisartutlov nr. 2 af 15. maj 2014 om arbejdsmarkedsydelse, der trådte i kraft 1. juli 2014.

 

Dagpenge ved barsel m.v.

Bemærk at afsnittet blev rettet d. 24.05.2023.

Retten til dagpenge ved barsel m.v. er betinget af, at der er tale om et indtægtstab under barselsorloven. Retten gælder for såvel lønmodtagere som selvstændige og deres medhjælpende partnere, herunder fiskere, fangere og fåreholdere samt nyuddannede og uddannelsessøgende på visse uddannelser. Dagpengesatsen er bruttolønnen pr. time for en ikke-faglært arbejder, der har en arbejdsuge på højst 40 timer.

 

For dagpenge ved barsel gælder følgende:

·         Den gravide har ret til 4 ugers orlov før forventet fødsel.

·         Moderen har ret til 15 ugers orlov efter fødslen af det første barn og ret til 19 ugers orlov efter fødslen af to eller flere samtidigt fødte børn.

·         Faderen har ret til tre ugers orlov efter barnets/børnenes fødsel.

·         Forældrene, det vil sige en af forældrene efter eget valg, har efter endt barselsorlov derudover ret til 21 ugers orlov ved det første barns fødsel og ret til 25 uger ved fødsel af to eller flere samtidigt fødte børn (forældreorloven).

 

Barselsdagpenge ydes i henhold til Inatsisartutlov nr. 5 af 24. november 2020 om orlov i forbindelse med graviditet, fødsel og adoption.

 

Længden af orlovsperioden er ændret flere gange i siden 2009, som er første år i de tilhørende statistikbanktabeller.

 

Datagrundlag og databehandling

Socialstatistikken er dannet på baggrund af udtræk fra det fællesoffentlige lønsystem, de kommunale regnskabssystemer samt Grønlands Statistiks befolkningsregister.

 

Fra denne udgivelse er der foretaget en ændring af kilde til oplysninger om arbejdsmarkedsydelse og barselsdagpenge, således at opgørelser fra 2016 og frem er baseret på et udtræk fra lønsystemet. Skift af kilde betyder justeringer af tidligere offentliggjorte tal. Til gengæld sikres bedre periodisering samt overensstemmelse mellem statistikken og kommunernes indberetninger til Skattestyrelsen. Der er yderligere fortaget en række korrektioner af tidligere offentliggjort opgørelse, således at der for arbejdsmarkedsydelse og barselsdagspenge også er ændringer i forhold til tidligere offentliggjorte tal for perioden før 2016.

 

Fra regnskab 2021 er alle kommuner overgået til det fællesoffentlige administrationssystem prisme. Fra prisme trækkes oplysninger om udbetalinger af offentlig hjælp. Der er ikke foretaget korrektioner af tidligere offentliggjort tal om offentlig hjælp.

 

Statistikkodning

Dataudtrækkene er foretaget fra administrative registre, der ikke er opbygget med statistiske formål for øje, hvilket nødvendiggør en efterfølgende omstrukturering og validering.

 

Validering af data

Registrerede personer, der har en negativ ydelsessaldo eller en ydelsessaldo lig nul eksempelvis som følge af en udbetaling samt en efterfølgende tilbagebetaling eller korrektion indgår ikke i opgørelserne. Ugyldige personnumre fjernes ved hjælp af en kontrolprocedure.