Lovgrundlag

Nedenfor følger en kort gennemgang af berettigelses- og lovgrundlaget for boligsikring. For yderligere oplysninger henvises der til Departementet for Familie, Ligestilling og Sociale Anliggenders sider på selvstyrets hjemmeside, http://naalakkersuisut.gl, hvor der findes en liste over gældende lovgivning på det sociale område og hvor der er mulighed for at se og downloade forordninger, bekendtgørelser m.v.

 

Boligsikring

Boligsikring ydes til husstande, der bebor en lejebolig, der er omfattet af

Landstingsforordning om leje af boliger.

 

·       I en husstand indgår alle voksne og børn, der har fast bopæl i boligen.

·       Boligsikring ydes på baggrund af husstandens samlede skattepligtige indkomst samt antallet af børn, der har fast bopæl i boligen.

·       Hvis antallet af beboelsesrum overstiger antallet af beboere med mere end én, kan der ikke ydes boligsikring.

 

Boligsikring kan kun ydes til huslejen. Der kan ikke ydes boligsikring til udgifter til forbrug og forbrugsafgifter. Boligsikringsydelsen beregnes som forskellen mellem huslejen og egenandelen. Egenandelen fastsættes som en procentdel af huslejen, ud fra husstandens skattepligtige- eller forventede skattepligtige indkomst samt antallet af børn i husstanden.

 

Boligsikring ydes i henhold til Landstingsforordning nr. 3 af 31. maj 2001 om boligsikring i lejeboliger. Loven er trådt i kraft 1. januar 2002.